Osteopathie In De Sport. 

Osteopathie is in de sport niet meer weg te denken. Heel veel sporters, van recreant tot topsporter en van jong tot oud, gaan intussen regelmatig langs bij de osteopaat voor de behandeling van de typische, structurele en sportafhankelijke klachten zoals schouderproblemen, lies- en hamstrings letsels of rug- en nekklachten. Maar ook vaak voor de preventie van blessures en klachten.

De rol van de osteopaat in de topsport illustreert heel mooi het multidisciplinaire karakter van zijn meerwaarde. In de sport gaat het over die kleine procenten extra, van voeding tot fysieke vorm. De osteopaat kan veel, maar door de samenwerking met arts, kine, personal trainer en diëtist … weet iedereen nog meer en bereikt de sporter de beste resultaten. En net dat tikkeltje extra maakt voor de topsporter vaak het verschil.

Hoe ziet een sessie osteopathie bij een sporter er dan uit? Of er nu curatief of preventief te werk wordt gegaan: er wordt altijd vertrokken vanuit het principe dat alle lichaamsstructuren samenwerken. Je hebt het skelet, de carrosserie en van daaruit vertrekken spieren, zenuwen, bloed- en lymfevaten … en daartussen liggen ook nog eens de organen.

Een probleem ter hoogte van de ene structuur heeft dan ook onmiskenbaar een invloed op andere plaatsten. De osteopaat gaat in een gericht onderzoek op zoek naar deze plaatsen van bewegingsbeperkingen en lost ze met adequate manuele technieken op.

Bij een sportosteopaat kan je terecht voor:

  • schouder-, elleboog- of polsklachten
  • enkel-, knie- of heupklachten
  • liespijn
  • rug- en nekpijn
  • terugkerende ontstekingen van pezen of gewrichten
  • terugkerende blessures
  • vermoeidheid
  • moeilijke recuperatie
  • zware benen

Meer info op www.osteopaat.vlaanderen